Å VÆRE UNG OG RUSAVHENGIG

Hei, alle sammen! Som mange av dere vet, har jeg en historie med rusmisbruk. Jeg har vært innom temaet på diverse sosiale medier, men her kommer endelig en video som virkelig går inn på hvor jeg var, hva som skjedde og hvor jeg er nå.

I denne videoen forteller jeg i grove trekk om min rushistorie, og prøver å opplyse litt om sykdommen avhengighet. Det er et gigantisk og underkommunisert tema. Jeg kunne snakket om dette i timesvis, men jeg har prøvd å korte det ned til noe av det viktigste. Likevel er det mye jeg ikke har dekket! Jeg fikk for eksempel ikke nevnt at trening også kan være en alvorlig avhengighet, og jeg skulle gjerne snakket om bruk av steroider og hvor skadelig jeg har sett det være… Igjen, send meg gjerne en mail hvis du lurer på noe. Du kan skrive til meg ved å trykke på «kontakt» i menyen under headeren. Du kan også legge igjen spørsmål i kommentarfeltet.

Informasjonen jeg gir i denne videoen, har jeg plukket opp av andre rusavhengige, litteratur skrevet av rusavhengige selv, mine egne erfaringer og WHO. Denne videoen er ment å være skadereduserende.

Å være villig til å be om hjelp, og ydmyk nok til å ta i mot hjelp, er noe av det modigste du kan gjøre. Å være sårbar er en styrke. Husk det.

3 kommentarer om “Å VÆRE UNG OG RUSAVHENGIG

  1. Så videoen og må bare si at det er den sterkeste og viktigste videoen jeg har sett på lenge. For en styrke du har vist, og fortsetter å vise hver dag. Kjenner meg igjen i mye du skriver. Har selv slitt med insomnia siden så lenge jeg kan huske og har en avhengighets og besettelsespersonlighet selv. Vet at jeg ikke kan teste rusmidler, sterkere enn alkohol, da jeg ville blitt for glad i følelsen og sannsynligheten for å bli fullstendig hektet er for stor. Jeg har full forståelse for hvordan man havner der, spesielt når man ikke får sove. Kommer til å følge dine videoer og vei videre. Det er liten tvil om at du er langt klokere enn din alder skulle tilsi. Du inspirerer! Pleier aldri å kommentere på noe nesten, men her måtte jeg bare rose deg for din ærlighet og motet du viser ved å fortelle om den mørke siden av livet. Lykke til videre! Enig i at takknemlighet er en superpower🦋🙏 Fra en fellow bergenser på 32 år 💙

    Liker

  2. Du er utrolig sterk og modig som deler dette. Jeg kjenner deg ikke engang, men blir allikevel stolt av å se hvordan du møter disse utfordringene. You go, girl!

    PS: Skikkelig fine dikt litt nedi her også!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s