MORGENHODET

Oppvåkningen min skjedde et par timer prematurt i dag. Jeg ville ikke sove igjen, men ville heller ikke stå opp. Så jeg ble liggende, og jeg pleier vanligvis ikke å se på iPhonen før noen timer ut på dagen, etter at jeg har gjort rutinene mine. Men i morges fant jeg meg selv scrollende. Det er ikke en god start på dagen for meg. Jo lengre jeg ligger slik, jo dårligere blir morgenen, og resten av dagen. Så jeg slengte av meg dynen relativt raskt og ristet av meg inntrykkene fra sosiale medier. Nå har jeg lest litt i bøkene mine som jeg leser i hver morgen, og pratet med min høyere kraft. Noen dager er det vanskeligere å grunne meg selv enn andre. Jeg har spist rundstykker og slurpet i meg en kaffe som ble tom litt fortere enn ønsket.

Det har vært sånn i lockdown at jeg har klart å beholde ganske gode rutiner på morgenen. Jeg er mest effektiv på den tiden av døgnet. Men det gjør at ettermiddagene kan ha blitt litt tomme. Kjenner at jeg bekymrer meg for at det kan bli en av de ettermiddagene i dag. Kjenner også at det er en dum og unødvendig ting å bekymre seg for. Jeg tror det er best om jeg bare gjør de tingene jeg skal gjøre i et rolig tempo. Er tilstede i det jeg driver med. Praktiserer mindfullness i hverdagslige gjøremål. Ja, det høres fint ut. Jeg har litt skoleting å ta meg til. Siste innspurt før sommerferie, så er jeg plutselig ferdig med to år på filmskole. Fremtiden virker litt usikker faktisk. Klarer ikke helt å like det. Men igjen, å bekymre seg er nytteløst. Jeg tror at jeg skal studere litteraturvitenskap til høsten. Ser også for meg at jeg vil drive med film samtidig. Men jeg trenger en unnskyldning til å dykke inn i litteratur, poesi og andre tekster med god samvittighet. At det skal være okkupasjonen min liksom – det høres ut som en luksus. At jeg skal motta støtte og stipend for å få veiledning i noe jeg liker. Noen ganger virker det å bo i Norge (i denne tidsalderen) for godt til å være sant. Nesten eventyrlig. Jeg er mye takknemlig for det.

Det var bare en liten tankestrøm fra mitt nåværende indre rett og slett. Jeg har det bra. Det går opp og ned med meg, som med alle andre, men det er noe helt spesielt med den oppturen som kommer etter en nedtur. Når jeg bare presser gjennom motviljen min og gjøre de rette tingene, så føler jeg meg hakket visere, mer integrert og tryggere i meg selv for hver gang. Det tar kanskje noen uker, men dette er livet da. Og akkurat nå er jeg bare glad for å være her, selvom jeg har en undertone av melankoli jeg ikke helt klarer å begrunne med ord. Vet ikke om dette innlegget var av noen nytte for noen. Men som sagt så måtte jeg bare gjøre noe som fikk meg til å føle meg litt bra akkurat nå, og dette var en sånn ting.

4 kommentarer om “MORGENHODET

  1. Takk for du gjorde det du følte for – å dele dette. Jeg har selv hatt en ganske lignende morgen. Hele natten har vært sånn opp og ned og nå har jeg ligget å scrollet og hodeverket presser på. Men må prøve å snu på det, så jeg takker for at jeg scrollet og fant delingen din av dette innlegget. Uten at jeg helt klarer å sette ord på det, var det skikkelig til nytte. Kjente meg igjen i så mye. Ensomheten tok et stykke mindre plass nå. Ønsker deg en god dag kjære du. Du gjør en forskjell

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s