TA BILDER SOM I GAMLEDAGER

I min lange bloggpause, fant jeg en ny kjærlighet – nemlig å fotografere analogt! Den analoge fotoverden var fullstendig ukjent for meg, og den startet da jeg kjøpte et engangskamera i bursdagspresang til kjæresten min (som jeg da nettop hadde begynt å date) i fjor. Vi ble så glad i engangskamera og brukte det gjennom hele våren og sommeren sammen. Sjarmen i den grainy kvaliteten, det at man bare har 36 bilder på kameraet, at man ikke kan se bildet med en gang, ventetiden på å få bildene fremkalt, og latteren og hyggen når man ser gjennom bildene man får tilbake. Hele prosessen var en veldig fin ting, syns jeg! Også et lite bidrag til å roe ned dette fast-paced livet vi lever.

Jeg fikk sånn sansen for å shoote analogt, at jeg ville sette meg mer inn i det. Så jeg kjøpte meg et gammeldags filmkamera, som fungerer på samme måte som engangskameraene, bare litt mer avansert. Jeg har en zoom-linse, må fokusere manuelt og kjøper mine egne filmruller som gir forskjellig effekt og farger på bildene når man får de tilbake. Jeg bruker et Nikon FE med en 35-70mm linse, og er blitt mest glad i filmrullen Portra400. Nå har jeg kameraet med meg nesten over alt. En annen fordel med å shoote analogt, er at jeg har blitt så utrolig mye mer nøye med bildene jeg tar. Jeg ble så frelst av det, at så og si alle bildene på instagrammen min det siste året, har bestått av analoge bilder. De aller fleste av dem er helt uredigerte. Av og til fjerner jeg litt grønntoner, men jeg syns som oftest de blir finest akkurat slik som de er! Det går an å fremkalle bildene sine selv i et mørkerom, men foreløpig leverer jeg filmrullen inn til Elitefoto, som gjør det for meg. Da har jeg også valget mellom å få bildene ut i papir eller få dem tilsendt digitalt på mail. Jeg velger ofte det siste.

Jeg har også oppdaget et nytt community på Instagram som shooter analogt, og har merket at de har begynt å følge meg tilbake. Så det er absolutt et lite felleskap av andre analog-elskere. Jeg setter i hvert fall pris på disse gammeldagse bildene mye mer enn dagens digitale, nesten sterile bilder fra både iPhone og andre fancy kamera. Min gamle speilrefleks er nesten helt nedstøvet. Men jeg tenker at den også er god å ha. Spesielt nå som jeg er litt tilbake på bloggfronten, i tillegg til at man kan filme med den, noe jeg også syns er fint.

Jeg håper jeg klarte å inspirere noen der ute til å kanskje se litt nærmere på analog foto. Her er noen (les: uredigerte) bilder jeg har tatt med kameraet mitt.

Noen lesere som er kjent med å ta analoge bilder?

5 kommentarer om “TA BILDER SOM I GAMLEDAGER

 1. Så gøy å endelig høre om hvordan du ble interessert i analog fotografering! Jeg har fulgt deg på instagram gjennom hele bloggpausen din blitt helt frelst av bildene til både deg og kjæresten din! Takket være deg og pappas fotoalbum fra 90-tallet har jeg blitt inspirert til å selv kjøpe meg mitt første analoge kamera- et Canon EOS 300!
  Utrolig å tenke på at jeg har lest bloggen din siden jeg var 14/15-år og at jeg nå som snart-20-åring blir jeg like inspirert av deg, enten det er tekster, bilder eller musikktips! stå på<3

  Liker

  • Ååå, så gøy å lese! Det gjør meg kjempeglad at du ble inspirert til å til og med kjøpe et eget analogt kamera selv 😀 Dødskult å høre at du har fulgt med så lenge og fortsatt trives med det! Stor klem ❤

   Liker

 2. Jeg er takknemlig, ja faktisk takknemlig over at jeg får muligheten til å få litt mer innblikk i din «verden» av tanker. Har fulgt deg på instagram en liten periode og digger både bildene og captionene dine som er så autentiske. Måten du uttrykker deg på gjennom estetikken er så vakkert. Takk for at du deler!
  Du er inspirerende og jeg lurer i samme slengen på hvilket kamera du bruker?
  Igjen, takk 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s