INNSE DET DU ALLEREDE VET

Det siste halvannet året har medført store forandringer for meg, og jeg bemerker meg hvor annerledes intensjonene mine bak det jeg sier og gjør er i dag, contra før. Jeg hadde en periode mye fravær fra bloggen i 2018, da jeg gikk gjennom veldig tøffe ting. Hver dag siden, har vært en kamp for å komme seg ovenpå igjen – med mange skritt fremover, og en del tilbake.

I kjølvannet av dette, har en visdom begynt å gro i sjelen min. En teori som for ordens skyld, kan deles opp i tre viktige ingredienser for et godt liv. Høstet av livserfaringer som kjærlig har transformert verdiene mine, og vasket visjonen for livet mitt renere enn noen gang. De essensielle punktene jeg sjekker av for gjøre meg lykkelig er blitt umulige å ignorere, men likevel viktig å risse inn i stein, som en påminnelse om at uten disse, kan jeg ikke ha det godt.

Det er rett og slett 1. ha gode folk rundt meg 2. noe jeg liker å gjøre på og 3. helsen intakt. Disse tre tingene er det hverdagen min består av å opprettholde. Og slik ønsker jeg vel egentlig å navigere meg selv gjennom resten av livet. Som om det i bunn og grunn er alt jeg trenger.

1. Å ha gode folk rundt meg er livsnødvendig. Det er det for oss alle. Ensomhet er den mest smertefulle følelsen jeg kjenner til, og er i og for seg livsfarlig. Man blir seg selv i samspill med andre, og utvikler seg gjennom sosial stimuli. Alene visnet jeg, og våknet bare til live igjen først åpnet meg nok opp til å slippe inn andre menneskers hjelp.

2. Noe jeg liker å gjøre på. Det høres enkelt ut, og det er det også. Jeg har sagt det før – uansett hva du digger, så digger jeg at du digger det. Dyrk det du digger! Jeg griper alle sjansene jeg finner til å vokse som filmskaper. Samtidig får jeg stadig nye, sterke inntrykk i hjemmesykepleie som minner meg på de tragiske, men også vakre sidene av livet. En kombinasjon av to helt forskjellige arbeidsplasser som nyanserer hjertet mitt. Å ha prosjekter gående gir meg motivasjon og livsgnist. Enten det er et stort personlig prosjekt eller et lite fotoprosjekt, så er det slike ting som er med på å gi livet mening. Interessene mine veileder meg inn på min rette sti.

3. Siste, og kanskje mest utfordrende prioritering for min del – helse. Mentalt og fysisk. Det er visse ting jeg bare er nødt til å gjøre for å være frisk. Listen har vokst seg større med tiden. Når det kommer til det fysiske, så må jeg bruke beina! Tur – liten eller stor, jeg trenger det. Ellers har også yoga blitt en stor kjærlighet og nesten avhengighet på en daglig basis! Meditasjon, selvom jeg kan føle mye motstand mot sette meg ned for å meditere, så angrer jeg aldri etterpå. Uansett om meditasjonen går dårlig eller bra, så kjenner jeg alltid uten unntak at jeg trengte den. Det er vel kanskje spesielt på de dagene jeg føler mest motstand og minst konsentrasjon, at meditasjonen er viktigst å gjennomføre! Skriving er også helt nødvendig for meg, og for at jeg i det hele tatt skal få fred om kvelden til å sove. Dagens følelser og tanker må ned på papiret, ellers løper de løpsk i hodet mitt. For øvrig jobber jeg et 12-trinnsprogram og drar i selvhjelpsmøter for avhengighetssykdommen min. Til slutt så prøver jeg så godt jeg kan å være ærlig og snakke ut om følelser slik at de ikke bygger seg opp og gir meg angst! Ut og bort med dem. Punkt 1 og 2 kan man vel også si er viktig for helsen min!

Så lenge jeg har gode folk rundt meg, ting jeg liker å gjøre på, og tar vare på meg selv på den beste måten jeg kan, vil jeg i bunn og grunn anse meg selv som et suksessfullt menneske. Suksess trenger ikke å være penger og status. Dette vet vi innerst inne. For min del handler det mye om å pushe meg selv til leve i tråd med det jeg allerede vet stemmer.

Topp // Utlandet
Shorts // Weekday
Becksøndergaard veske // her
Adidas sko // her

Foto: @Weirdflowerphotography

En kommentar om “INNSE DET DU ALLEREDE VET

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s